Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinac prednjači po broju novozaraženih koronavirusom

rss

06.05.2020.

U poslednja dvadesetčetiri sata u Aleksincu ima 15 novoobolelih koronavirusom, po statistici sajta covid19.rs u Aleksincu je ukupno 207 obolelih.

Foto: Opština Aleksinac

Po broju novoobolelih Aleksinac je na trećem mestu, posle Beograda i Niša. Iako se poslednjih dana u Aleksincu i okolini redovno dezinfikuju javne površine to nije pomoglo da se broj novoobolelih smanji. Primetno je da građani na ulicama sve manje se pridržavaju mera koje su još uvek na snazi, s obzirom da nas očekuje ukidanje vanrednog stanja realno je očekivati manje opreza kod naših sugrađana.

Statistika za poslednja 24 sata / BATUT

Mere koje će ostati na snazi i posle ukidanja vanrednog stanja su: rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu, nema bioskopa i pozorišta.

Na snazi ostaje držanje distance od dva metra, do daljeg će morati da se izbegavaju kontakti – zagrljaj, rukovanja, stariji od 65 će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima. Šetnja će biti dozvoljena, ali nikako u grupi.

Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna.

Vrtići počinju sa radom 11. maja, kao i produženi boravak u školama. Vrtići će morati da poštuju propisanih 35 mera. Roditelji koji dovode decu u vrtić će, ukoliko ne budu imali zaštitnu opremu, zajedno sa decom biti vraćeni kućama. Jedna od osnovnih mera je da će sva deca morati da imaju potvrdu pedijatra da su zdrava. Ministar prosvete je najavio da će biti formirane male grupe u kojima neće biti više od petoro, šestoro dece, a starije grupe će moći da nose i maske.

Komentara: 4


# Aleksinac koronavirus
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+) (-19)

  Boki 06.05.2020.
  Broj je mali čak i za Aleksinac, hvala Bogu, sto znači da se sve smiruje. Radi se veliki broj testiranja u ovom kraju, našoj opštini, sa ciljem da se ništa ne prepusti slučaju. Srazmerno broju testiranih, uklapamo se u prosek i sve će ovo uskoro biti za nama.

 • (+) (-19)

  test 06.05.2020.
  Verovatno je to zbog povecanog broja testiranja. Situacija se smiruje i verovatno ce biti jos bolja, samo se moramo pridrzavati uputstava ii naravno,misliti pozitivno.

 • (+) (-21)

  Mira 06.05.2020.
  Mere koje se ovde pominju su zaista neophodne, da se ne bi pojavilo jos nekoliko slucaja. Generalno, epidemija polako ostaje za nama.
  Na Aleksinac i uopsteno na jug Srbije se posebno obraca paznja, da bi se pronasao i poslednji oboleli. Sigurno je da ih ima jos po citavoj Srbiji ali je i sigurno da je taj broj sve manji i manji.

 • (+14) (-)

  A u botovi al vas ima! 09.05.2020.
  I svi ko Resavska skola!
  Makar da ne perepisujete jedni od drug.
  Aleksinac na VISOKOM 6. mestu a vi " nije alarmantno"
  Ma kako da ne!
  POKAZALO SE DA JE OPSTIN.RUKOVODSTVO BILO MESPOSOBNO I DA SU SE SVI PORAZBEZALI KO MISEVI
  ETO VAM ISTINE a vi botovi piskatakte do sutra?


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima