Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац предњачи по броју новозаражених коронавирусом

rss

06.05.2020.

У последња двадесетчетири сата у Алексинцу има 15 новооболелих коронавирусом, по статистици сајта covid19.rs у Алексинцу је укупно 207 оболелих.

Фото: Општина Алексинац

По броју новооболелих Алексинац је на трећем месту, после Београда и Ниша. Иако се последњих дана у Алексинцу и околини редовно дезинфикују јавне површине то није помогло да се број новооболелих смањи. Приметно је да грађани на улицама све мање се придржавају мера које су још увек на снази, с обзиром да нас очекује укидање ванредног стања реално је очекивати мање опреза код наших суграђана.

Статистика за последња 24 сата / БАТУТ

Мере које ће остати на снази и после укидања ванредног стања су: рукавице и маске биће обавезне у јавном превозу, али и у ресторанима и кафићима, физичка дистанца остаје на снази, забрана јавних окупљања, нема наставе у школама – остаје настава на даљину, нема биоскопа и позоришта.

На снази остаје држање дистанце од два метра, до даљег ће морати да се избегавају контакти – загрљај, руковања, старији од 65 ће моћи да се крећу када год пожеле, али је препорука да и даље више времена проводе у својим домовима. Шетња ће бити дозвољена, али никако у групи.

Славља попут свадби, крштења, рођендана биће дозвољена од 15. јуна.

Вртићи почињу са радом 11. маја, као и продужени боравак у школама. Вртићи ће морати да поштују прописаних 35 мера. Родитељи који доводе децу у вртић ће, уколико не буду имали заштитну опрему, заједно са децом бити враћени кућама. Једна од основних мера је да ће сва деца морати да имају потврду педијатра да су здрава. Министар просвете је најавио да ће бити формиране мале групе у којима неће бити више од петоро, шесторо деце, а старије групе ће моћи да носе и маске.


# Алексинац коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима