Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Адаптација и реконструкција Интерната

rss

01.03.2016. Текст и фото Душан Стевановић

По свему судећи зграда која је направљена 1935 године, у којој се, данас, налази Дом ученика средњих школа Младост, познатији као Интернат, почеће са адаптацијом и реконструкцијом.

Дејан Милиновић, Фото Душан Стевановић

Реконструкција ће се извршити у поткровљу, где ће бити изграђено 12 спаваона, са 24 кревета и новим санитарним чвором.

Вредност инвестиције је 30 милиона динара, а средства се очекују од Министарства просвете у износу од 27 милиона, док ће Дом ученика Младост обезбедити 3 милиона динара. Планира се да се ови радови изведу у 2 до 3 етапе.

За сада радимо на изради пројектне документације, како би урадили идејни пројекат. Вредност ових радова је 450.000 динара – рекао нам је директор Дејан Милиновић.

Фото Душан СтевановићОд текућих послова за ову годину, предстоји реконструкција спољне ограде, како би се спречио улаз паса луталица и тако поправила безбедност деце, као и кречење комплетног Дома.

С обзиром да се у Дому Младост води рачуна о сваком динару, радове ће изводити запослени радници.

Фото Душан СтевановићТаквом рационализацијом средстава, руководство Интерната у Алексинцу, уштедело је 1.300.000 динара и та средства вратило у буџет Републике Србије.

У Дому ученика, поред свакодневних наставних активности, ученици се спремају за Домијаду из области културе, која ће се одржати у Зајечару, задње недеље марта, где ће се представити драмским приказом, фолклором и презентацијом ученичких радова.

Фото Душан Стевановић

Почетком априла, такмичиће се и на спортској Домијади која ће бити одржана у Лесковцу.


# буџет Дејан Милиновић интернат Младост дом Душан Стевановић реконструкција адаптација
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима