Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 1168  Displaying: 51 - 60

Tokom vrućina najugroženije napuštene životinje

Južne vesti 25.06.2021.

Sunce, visoke temperature i manjak kiše ovih dana otežali su životinjama koje žive na ulici da dođu do vode. Da vrućine smetaju i njima, a ne samo ljudima potvrđuju veterinari koji kažu da najčešće kolabiraju psi. Oni koji brinu o napuštenim životinjama apeluju na ostale građane da iznesu posude sa vodom kako bi im se pomoglo tokom vrelih dana.

Opširnije

Komentara: 0

U Nišu obeležen istorijski datum

Boža Marković 23.06.2021.

Povodom 80 godina od napada na SSSR, bez objave rata Nemačkog Rajha, u Nišu je danas održana velika svečanost povodom ovog važnog istorijskog datuma. Grad Niš je bio domaćin predstavnicima bratske Ruske Federacije, koje je predvodio Nj. E. A. Bocan- Harčenko, ispred Ambasade RF u Beogradu. U delegaciji je bio direktor Ruskog doma u Beogradu E. Baranov, direktor Ruskogtudičestva u Beogradu J. Primakov, brojni predstavnici Ambasade, rukovodilac Rusko- srpskog humanitarnog centra Niš sa…

Opširnije

Komentara: 0

Od 24. do 26. juna akcija sistematske deratizacije

Opština Aleksinac 22.06.2021.

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će u četvrtak 24. juna 2021. godine započeti izvođenje akcije sistematske deratizacije, odnosno suzbijanja glodara.

Opširnije

Komentara: 0

Nivo znanja osnovaca zabrinjava nakon “korona” školske godine pred testirnje

Jugmedia 22.06.2021.

Od sutra osnovci započinju najvažnije testiranje na kraju osmogodišnjeg školovanja i određuju dalji tok svog obrazovanja. Kakav je test i još bitnije pitanje, kakvo su znanje učenici pokupili nakon “haotične” korona školske godine videće se po rezultatima male mature.

Opširnije

Komentara: 0

Čuvar Jaza

Saša Gidra Marković 21.06.2021.

Dragi čitaoci imam veliku čast da vas upoznam sa jednim sasvim običnim čovekom. Verovatno vam ništa neznači ime Slobodan Cvetković ali to je čovek čije ime vredi spomenuti sa poštovanjem.

Opširnije

Komentara: 1

Aleksinčanin kupio plac na Bovnu, ali nije mogao da se uknjiži zbog drugog kupca čiji je ugovor nestao iz Suda

Južne vesti 21.06.2021.

Prošlo je 12 godina otkako je Milan Veljković iz Aleksinca kupio deo placa na Bovanskom jezeru, ali je posle nekoliko godina, kada je počeo da gradi vikendicu i želeo da se uknjiži u Katastar, saznao da je ceo plac uknjižen na drugo ime.

Opširnije

Komentara: 0

U Aleksinačkoj gimnaziji predstavljen udžbenik ruskog jezika „Ni puha ni pera!“

16.06.2021.

U Aleksinačkoj gimnaziji održana je promocija savremenog udžbenika „Ni puha ni pera!“, namenjenog brzom savladavanju početnog nivoa ruskog jezika za odrasle i studente, koji je izdao Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz podršku kompanije NIS.

Opširnije

Komentara: 0

Rugla Aleksinca - peti deo

Saša Gidra Marković 11.06.2021.

Nastavljamo priču o poznatim gradskim ruglima, bezbroj lokacija, mnoštvo pitanja. Jedno je sigurno pitanje, šta dalje sa ovim objektima?

Opširnije

Komentara: 0

Sve je manje pozitivnih, da li se nazire kraj pandemije?

Opština Aleksinac 08.06.2021.

Juče je u sali Skupštine opštine Aleksinac, sa početkom u 09.00 časova, održana 28. sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Zaposlenim porodiljama najmanje minimalac

Jugmedia 05.06.2021.

Vlada Srbije usvojila je predlog izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a prema tom predlogu naknada zarade za porodilje ne može biti manja od iznosa minimalne zarade, navodi se u saopštenju Vlade.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 1168  Displaying: 51 - 60

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima