Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Za zone 460 miliona

rss

24.04.2014. Dnevnik

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave podržaće 25 projekata u Srbiji u okviru Programa mera za podršku razvoja poslovnih zona, za šta je u buyetu za ovu godinu opredeljeno više od 464 miliona dinara.

Za zone 460 miliona

Taj program se realizuje u cilju stvaranja povoljnih uslova za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta u lokalnim samoupravama.

Sredstva za projekte će dobiti Bela Palanka, Bela Crkva, Zrenjanin, Vlasotince, Kikinda, Bečej, Babušnica, Plandište, Sjenica, Knjaževac, Aleksinac, Koceljeva, Krupanj, Ljubovija, Svilajnac, Nova Varoš, Pančevo, Paraćin, Bajina Bašta, Požarevac, Prijepolje, Ruma, Smederevo, Surdulica i Ćuprija.

Projekti koje su predložile lokalne samouprave odnose se na izradu i kontrolu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju poslovnih zona, kao i na unapređenje drugih infrastrukturnih kapaciteta u cilju privlačenja investicija. Ministarstvo učestvuje u finansiranju odobrenih projekata u zavisnosti od nivoa razvijenosti jedinica lokalne samouprave i za te namene je u buyetu za 2014. opredeljeno više od 464 miliona dinara.

Projekti su odabrani nakon javnog poziva, a ispunjenost uslova po programu i javnom pozivu je utvrdila Komisija za ocenjivanje i odabir projekata.

Komentara: 0


# industrija poslovna zona Bela Palanka
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima