Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

За зоне 460 милиона

rss

24.04.2014. Дневник

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе подржаће 25 пројеката у Србији у оквиру Програма мера за подршку развоја пословних зона, за шта је у буyету за ову годину опредељено више од 464 милиона динара.

За зоне 460 милиона

Тај програм се реализује у циљу стварања повољних услова за привлачење инвестиција и отварање нових радних места у локалним самоуправама.

Средства за пројекте ће добити Бела Паланка, Бела Црква, Зрењанин, Власотинце, Кикинда, Бечеј, Бабушница, Пландиште, Сјеница, Књажевац, Алексинац, Коцељева, Крупањ, Љубовија, Свилајнац, Нова Варош, Панчево, Параћин, Бајина Башта, Пожаревац, Пријепоље, Рума, Смедерево, Сурдулица и Ћуприја.

Пројекти које су предложиле локалне самоуправе односе се на израду и контролу техничке документације и извођење радова на инфраструктурном опремању пословних зона, као и на унапређење других инфраструктурних капацитета у циљу привлачења инвестиција. Министарство учествује у финансирању одобрених пројеката у зависности од нивоа развијености јединица локалне самоуправе и за те намене је у буyету за 2014. опредељено више од 464 милиона динара.

Пројекти су одабрани након јавног позива, а испуњеност услова по програму и јавном позиву је утврдила Комисија за оцењивање и одабир пројеката.

Коментара: 0


# индустрија пословна зона Бела Паланка
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима