Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Smanjena nezaposlenost, bez podataka o zaposlenosti

rss

04.07.2022. Opština Aleksinac

Prema evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje u Aleksincu smanjena nezaposlenost

Smanjena nezaposlenost, bez podataka o zaposlenosti

Prema zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale u Aleksincu, u junu 2022. godine registrovano je 4.807 lica na evidenciji, od toga 2.506 žena ili 52,13%.

Nezaposlenost je, u odnosu na decembar 2021. godine, povećana za 9,01% ili za 476 lica, u odnosu na isti period - jun 2021., broj lica na evidenciji se smanjio za 1.180 lica ili 19,71% a u odnosu na prethodni mesec-maj 2022. godine, broj lica na evidenciji se smanjio za 148 lica.

Smanjenju broja nezaposlenih u opštini Aleksinac, u velikoj meri doprinose godišnji konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i dugogodišnja uspešna saradnja Opštine Aleksinac sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

U proteklom periodu Nacionalna služba za zašpoljavanje i Opština Aleksinac sproveli su tri mere aktivne politike zapošljavanja i to: javne radove, Subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih i Subvencije za samozapošljavanje, što je u najvećoj meri doprinelo smanjenju broju nezaposlenih lica na evidenciji.


# nezaposlenost služba za zapošljavanje
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima