Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uzalud dve fakultetske diplome, prednost stranačkim kadrovima

rss

11.05.2022. Saša Gidra Marković

Iako opštinski mediji ponosno prenose informaciju da je smanjena nezaposlenost u Aleksincu, ponuda radnih mesta nije tako sjajna, pa tako nema mesta za kvalifikovane kadrove makar oni završili i više fakulteta.

Uzalud dve fakultetske diplome, prednost stranačkim kadrovima

„Da bi lakše došla do posla odlučila sam  da završim  dva državna fakulteta, ali i to ne pomaže“ - Ovim rečima počinje svoju priču aleksinčanka  Tijana Krstić, licencirani diplomirani Master pedagog i Master učitelj.

Diplomirani pedagog (od 2013 g), master pedagog (2015 g), licenca, master učitelj (2020 g), položeni  ispiti od značaja za procese vaspitanja i obrazovanja, mnogi kursevi usavršavanja i stručni seminari – ništa ne pomaže kaže Tijana.

Brojna obećanja, odlično poznavanje engleskog jezika, nemački  A1 i A2 nivo, doneli su samo pet meseci radnog staža.

Tako prolaze dani, a Tijana svoje dve diplome ljubomorno čuva, dok se po njenim rečima na potecijalnim radnim mestima zapošljavaju stranački aktivisti i to sa nedovoljnom  stručnom kvalifikacijom.

Tijana čeka bolje dane, a upravo je zakazala novi razgovor sa Predsednikom Opštine Aleksinac, nadajući se da za nju dolaze svetliji dani.

Komentara: 1


# nezaposlenost zapošljavanje Tijana Krstić
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+16) (-1)

    Zoran 12.05.2022.
    Žao mi je te devojke.... Iskreno i teško mi pada uvek kad čujem tako nešto. Moja supruga (pokojna na žalost) radila je 13god u školi Ljupče Nikolić i nije dobila posao za stalno. Da je bila član SNS onda bi to bila druga priča. Ali nije htela ni da zamisli da joj posao daju preko stranke, iako su je terali da se učlani. U suštini ta praksa traje i pre SNS i tako će se nastaviti bilo ko da dodje na vlast. Narod je već oguglao na stranačka zapošljavanja.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima