Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На конкурс Кабинета министра задуженог за унапређење развоја Алексинац добио средства за два пројекта

rss

12.05.2021. Јужне вести

На конкурс Кабинета министра задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина "Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина на територији Републике Србије за 2021. годину", јавило се 44 локалних самоуправа чији је степен развијености испод 60%, а међу њима је и општина Алексинац.

Фото: архива

Локалне самоуправе добиле су новац за израду пројектне документације, као и део новца за реализацију већ осмишљених пројеката.

Програм је осмишљен како би се омогућио бржи развој неразвијених општина, а самим тим и убрзао економски раст Србије. Средства су усмерена за реализацију пројеката у оквиру "Програма 1" који се односи на израду пројектно-техничке документације и "Програма 2" који подразумева унапређење инфраструктурних капацитета. За "Програм 1" одобрена су средства у износу од близу 70 милиона док су за "Програм 2" одобрена средства у износу од скоро 250 милиона динара, односно укупна цифра од скоро 320 милиона динара - саопштавају из Министарства.

Алексинац је добио средства за два пројекта:

  • Израда плана детаљне регулације радне зоне Житковац - 2,5 милиона
  • Санација столарије у згради општинске управе / Учешће кабинета - 7 милиона

Министар задужен за развој недовољно развијених општина Новица Тончев рекао је очекује да локалне самоуправе крену у решавање проблема, за шта им је новац и додељен.

Велики је успех што су учествовале све општине из 4. категорије, односно 44 локалних самоуправа, што је заиста реткост. Сада ће јединице локалне самоуправе бити у могућности да се посвете решавању проблема који су наведени као најзначајнији, а самим тим и да се полако, али конкретно, крене са унапређењем стања у неразвијеним општинама. Желим да се захвалим свим општинама што су показале жељу да заједно утичемо на што бржи и бољи опоравак неразвијених делова наше земље - рекао је Тончев.


# Алексинац општина Житковац министарство
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима