Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Radnici izigrani, moguća nova blokada autoputa

rss

13.03.2014. izvor i audio: Radio Aleksinac

- Nezadovoljni radnici Betonjerke najavljuju ponovnu blokadu autoputa
- To nije u skladu sa postignutim sporazumom, poručuju iz Ministarstva privrede

Radnici izigrani, moguća nova blokada autoputa

Radnici Betonjerke nastavljaju sa mirnim štrajkom, a kako je očekivan poziv iz Ministarstva privrede i danas izostao, najavljuju da bi sutra ponovo mogla uslediti radikalizacija štrajka i blokada autoputa. Predsednik sindikalne organizacije Betonjerka Goran Lazarević ističe da radnici nemaju ni vremena ni strpljenja da čekaju odgovor iz ministarstva, a plaše se i da su obećanja data u predizbornoj kampanji samo marketinški trik za potencijalne birače.

- Ovo smo najavili kao mogućnost jer ne želimo budemo prevedeni žedni preko vode u narednih nekoliko dana. Imamo informacije iz ministarstva da će sutra biti uplaćena jedna minimalna zarada zaposlenima i da će eventualni sastanak sa predstavnicima ministarstva biti održan u toku sledeće nedelje. Mi smo juče zamolili da taj sastanak bude zakazan za sutra, međutim danas smo dobili potvrdu da će to ipak biti u toku sledeće nedelje. Čini nam se da je to sada igra pred izbore, da budemo zadržani pod kontrolom, ali mi to svakako nećemo dozvoliti.

Policijskoj stanici u Aleksincu danas je dostavljeno obaveštenje o mogućoj blokadi autoputa, dodaje Lazarević, a konačnu odluku o tome predstavnici oba sindikata i štrajkački odbor doneće sutra u toku dana.

U našu redakciju je danas posle 16 časova stigao i zvanični dopis iz Pres službe Ministarstva privrede, u kome se navodi da će ovo ministarstvo u potpunosti ispoštovati sve zaključke sa sastanka sa predstavnicima Betonjerke.

„Sastanak predstavnika obe strane održan je pre tri dana, 10. marta, i svi zaključci sa sastanka se realizuju u dogovorenim rokovima. Ministarstvo smatra da je, s obzirom na postignut dogovor i volju ministarstva da se on realizuje i da se i Betonjerki pomogne, blokada autoputa neprimerena“, stoji u saopštenju pres službe Ministarstva privrede.

 

Komentara: 0


# Betonjerka AD sindikat štrajk Goran Lazarević
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima