Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радници изиграни, могућа нова блокада аутопута

rss

13.03.2014. извор и аудио: Радио Алексинац

- Незадовољни радници Бетоњерке најављују поновну блокаду аутопута
- То није у складу са постигнутим споразумом, поручују из Министарства привреде

Радници изиграни, могућа нова блокада аутопута

Радници Бетоњерке настављају са мирним штрајком, а како је очекиван позив из Министарства привреде и данас изостао, најављују да би сутра поново могла уследити радикализација штрајка и блокада аутопута. Председник синдикалне организације Бетоњерка Горан Лазаревић истиче да радници немају ни времена ни стрпљења да чекају одговор из министарства, а плаше се и да су обећања дата у предизборној кампањи само маркетиншки трик за потенцијалне бираче.

- Ово смо најавили као могућност јер не желимо будемо преведени жедни преко воде у наредних неколико дана. Имамо информације из министарства да ће сутра бити уплаћена једна минимална зарада запосленима и да ће евентуални састанак са представницима министарства бити одржан у току следеће недеље. Ми смо јуче замолили да тај састанак буде заказан за сутра, међутим данас смо добили потврду да ће то ипак бити у току следеће недеље. Чини нам се да је то сада игра пред изборе, да будемо задржани под контролом, али ми то свакако нећемо дозволити.

Полицијској станици у Алексинцу данас је достављено обавештење о могућој блокади аутопута, додаје Лазаревић, а коначну одлуку о томе представници оба синдиката и штрајкачки одбор донеће сутра у току дана.

У нашу редакцију је данас после 16 часова стигао и званични допис из Прес службе Министарства привреде, у коме се наводи да ће ово министарство у потпуности испоштовати све закључке са састанка са представницима Бетоњерке.

„Састанак представника обе стране одржан је пре три дана, 10. марта, и сви закључци са састанка се реализују у договореним роковима. Министарство сматра да је, с обзиром на постигнут договор и вољу министарства да се он реализује и да се и Бетоњерки помогне, блокада аутопута непримерена“, стоји у саопштењу прес службе Министарства привреде.

 


# Бетоњерка АД синдикат штрајк Горан Лазаревић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима