Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Počinju preduzetničke obuke

rss

01.12.2011. Izvor: Opština Aleksinac

Ovog vikenda obuke u okviru projekta "Preduzetnici Aleksinca na dobrom putu"

Obuka za početnike u biznisu

Počinju preduzetničke obuke

"Preduzetnici Aleksinca na dobrom putu"

Ovog vikenda, 3. i 4. decembra, nastavljaju se obuke u okviru projekta danskog LEDIB-a i opštine Aleksinac, "Preduzetnici Aleksinca na dobrom putu".

Edukativna predavanja, koja će biti održana u novom Preduzetničkom trening centru opštine Aleksinac, i ovog puta organizuje niški Proaktiv, organizacija civilnog društva.

Obuke će biti održane za sve aleksinačke preduzetnike, ali i potencijalne mlade preduzetnike.

PROGRAM:

Subota, 3. decembar, 2011. god.

10.00 č - Teme: Poslovna komunikacija i Javni nastup, treneri: Aleksandar Anđelković i Milena Mitić Anđelković

Nedelja, 4. decembar, 2011. god.

12.00 č - Teme: Biznis plan - konsultantske usluge, Marketing plan i Inovacije i konkurentna prednost - menadžment inovacija, treneri: Nikola Pejović i Goran Mladenović


Obuka za početnike u biznisu

Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa Oblasnom razvojnom asocijacijom – ORA – Jug, i ove godine organizuje trodnevne obuke za potencijalne preduzetnike (start-up obuke).

Obuke, koje će u Aleksincu biti održane 5., 6. i 7. decembra, u vremenu od 11 do 13 časova, u novom Preduzetničkom trening centru, predviđene su i lokalnim Akcionim planom za omladinsko preduzetništvo opštine Aleksinac.

Obuke za početnike u biznisu sastoje se iz šest modula – osobine i motivi preduzetnika, analiza i vrednovanje biznis ideje, pravni osnov poslovanja, porezi i doprinosi, izvori finansiranja i radionica za izradu biznis plana. Izvode se po metodologiji Nacionalne agencije, a po završenoj obuci, polaznici dobijaju sertifikat, koji je i zvanično priznat od Nacionalne službe za zapošljavanje i preduslov je da mladi učestvuju u nekoj od mera zapošljavanja koje sprovodi NZS. Obuke su besplatne.

Cilj održavanja besplatnih obuka je obezbeđivanje višeg nivoa znanja naših preduzetnika i početnika u biznisu. Podizanjem nivoa preduzetničkih znanja i veština i preduzetničke kulture otvara se mogućnost formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Od 2007. godine do danas održano je 687 obuka sa više od deset hiljada polaznika. Ove godine se očekuje da će osnovne preduzetničke veštine savladati 4.400 polaznika


Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]