Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Miodrag Kostić zainteresovan da investira u Aleksinac (video)

rss

04.02.2011.

Predsednik kompanije MK Group, Miodrag Kostić i predstavnik Upravnog odbora Aik banke, Ljubiša Jovanović, sastali su se danas sa predsednikom opštine Aleksinac, Ivanom Dimićem.

Miodrag Kostić zainteresovan da investira u Aleksinac (video)

Glavne teme razgovora današnjeg sastanka bile su oživljavanje nekadašnje Holding kompanije Poljoprivredno-industrijskog kombinata (PIK), kao i potencijali Aleksinačkih rudnika, firmi koje su bile štabovi lokalne i regionalne privrede, sa više od 1100 zaposlenih u PIK-u i oko 2000 radnika u Aleksinačkom rudniku pre nesreće 1989. godine. Danas su zatvorene ili su u stečaju.

Predsednik MK Group (MK grupa), Miodrag Kostić, koji je, inače, i vlasnik nekadašnje “Selekcije“- Zavod za šećernu repu, izrazio je veliku zainteresovanost za oživljavanje PIK-a Aleksinac, a početni koraci u toj revitalizaciji bi trebalo da budu kupovina Hladnjače – nekadašnje radne jedinice ovog kombinata i 437 hektara poljoprivrednog zemljišta. Tom prilikom dogovorena je dalja koordinacija aktivnosti MK Group, opštine Aleksinac i stečajnog upravnika PIK-a, Zorana Milosavljavića.

Kako je MK Group veliki potrošač uglja, predsednik ove kompanije je u Aleksinac došao i kao potencijalni investitor za otvaranje nove jame Dubrava u selu Subotincu, nadomak Aleksinca. Po dobijanju osnovnih informacija o potencijalima ovog ležišta od strane rukovodstva JP PEU Resavica i Aleksinačkih rudnika, predsednik opštine, Ivan Dimić i prvi čovek MK Group, Miodrag Kostić, složili su se da treba preduzeti konkretne mere u nadležnim ministarstvima, kako bi se što pre krenulo u investiciju.

Obraćajući se lokalnim medijima, predsednik MK Group, Miodrag Kostić je rekao da je ohrabren razumevanjem na koje je naišao u lokalnoj samoupravi i dodao: “Prezadovoljan sam razgovorima u opštini Aleksinac i vidim dobru šansu da se započeti razgovori konkretizuju investicijama koje bi donele značajan broj radnih mesta za žitelje ovog kraja.” Nekadašnja holding kompanija Poljoprivredno-industrijski kombinat (PIK) u prošlim decenijama bila je jedan od stubova, kako aleksinačke, tako i srpske privrede u celini. Kompanija je već 5 godina u stečaju, a ogromni potencijali kojima raspolaže ne koriste se već godinama. Kada je reč o potencijalima jame Dubrava, procena stručnjaka je da bi moguća godišnja proizvodnja kvalitetnog mrkog uglja mogla iznositi i oko 250 hiljada tona.


video...

Komentara: 8


# predsednik opštine Ivan Dimić PIK Aleksinac Zoran Milosavljević Hladnjača
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  dimic 04.02.2011.
  jel su popusili lulu mira na kraju ili su povukli koji dimic?

 • (+0) (-0)

  milos 04.02.2011.
  to su scve lopovi unistili ste srbiju mamu vam jeebem promene

 • (+0) (-0)

  Rudar 04.02.2011.
  Seceras oce da otvori rudnik,ili su blizu izbori ili treba da se operu pare.rudare ne mozete zeznuti,a oni se pitaju najvise i u njihovo ime nemojte pregovarati.dzaba vam posao.Srecno

 • (+0) (-0)

  goran 05.02.2011.
  A ime grada u pozadini naravno latinicom.

 • (+0) (-0)

  Aca 05.02.2011.
  ha ha, dobro si primetio za latinicu... izdajice jedne

 • (+0) (-0)

  nikola 25.02.2011.
  Dimicu jel si dao malo Koletu da povuce neki dim

 • (+0) (-0)

  pera 25.02.2011.
  dimicu nabijem te na *

 • (+0) (-0)

  gogi 25.02.2011.
  Dajte sve dzabe pa u *


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima