Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kurs pisanja poslovnog plana u OTIS-u

rss

20.11.2013.

Svaki drugi započeti biznis u Srbiji propada u roku od prve tri godine poslovanja, zvaničan je podatak APR-a. Činjenica je, takođe, da se 50 % preduzeća otvori bez predhodno urađenog poslovnog plana.

Kurs pisanja poslovnog plana u OTIS-u

Samostalno pokretanje i uspešno vođenje posla traži određena znanja, veštine i sposobnosti kojima treba da raspolaže svako ko misli da započne sopstveni biznis. Iz tog razloga OTIS Aleksinac u saradnji sa predavačem iz Beograda poziva na kurs izrade uspešnog poslovnog plana.

Ova vrsta obuke koja se sastoji iz predavanja i praktičnih vežbi, namenjena je kako potpunim početnicima, tako i iskusnim rukovodiocima. Program obuke se sastoji iz 4 predavanja praćenih prezentacijama i 4 vežbanja od po sat ipo vremena. Dakle, dva puta nedeljno za period od mesec dana. "Za to vreme proćićemo sa polaznicima kursa kroz sve faze izrade poslovnog plana: od ideje, preko plana pozicioniranja, menažment i marketing plana, do finansijskog plana, a nakon svakog predavanja dobićete skripte za obnovu znanja i šablone za izradu plana po vašoj meri. Do sada je bio slučaj da po završetku kursa polaznici imaju u rukama gotov biznis plan svog preduzeća potpuno besplatno, a nadam se da ćemo i ovde to sprovesti jednako dobro." objašnjava Miljana Jovanović-Nasković, predavač u "Obukama i kursevima" koja će držati radionicu pisanja uspešnog poslovnog plana u Aleksincu od decembra.

Svoju poslovnu ideju polaznici proveravaju na papiru i to ih ništa neće koštati dok bi provera u praksi koštala mnogo više no što bi predvideli. Savlađivanjem tehnika pisanja poslovnog  plana kontroliše se put do uspeha svakog preduzeća, ubeđuju se finansijeri i ulagači da podrže baš taj predlog i motivišu se zaposleni ali i sami rukovodioci ako je potrebno, planskim opisom biznisa.

"Praksa je pokazala da se obuke ovog tipa najbolje realizuju sa grupom od 6 do 10 polaznika, zato predlažem da se mesta rezervišu na vreme, odnosno do kraja novembra kako bismo startovali što pre. Cena kursa je prilagođena primanjima u Aleksincu, naravno, i dosta je niža od cene, čak i promotivne, u Beogradu, pa predlažem da sugrađani iskoriste i ovu pogodnost." odgovara Miljana.

Miljana je završila gimnaziju u Aleksincu, menadžment mas-medija u Beogradu, a na master studijama u Nišu uskoro brani završni rad. Radila je u produkcijskoj agenciji, izdavačkoj kući, bavila se novinarskim poslom na Internetu, radiju i televiziji, radila analizu medijskih sadržaja u press clipping agenciji. Međutim, najznačajnije je to što je učestvovala u pisanju preko 50 biznis planova od kojih su možda najznačajniji plan Agencije za civilno vazduhoplovstvo ili za hotel "Slavija" u Beogradu. Kao predavač radi honorarno već osam meseci u "Obukama i kursevima", a sada deo svog znanja i iskustva podeliće sa našim sugrađanima u prostorijama OTIS-a u centru grada.

Rezervišite svoje mesto svakog radnog prepodneva u prostorijama OTIS-a u centru preko puta pošte ili na broj 061/5710557

 

Komentara: 1


# OTIS Ana Jovanović
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Aca 20.11.2013.
  ponekada i najolji biznis plan nije dovoljan kada te drzava sabotira.
  pravi biznis plan sastavljaju ekonomisti i tu mora da bude iskazan koeficijen rentabilnosti, a do njega se dolazi kroz vise matematickih obrada.

  jednostavniji biznis plan sluzi samo kao instrukcija preduzetniku i to ukoliko zeli da se pridrzava toga.

  ali na kraju se pojavi drzava i sve sto ste zamislili pada u vodu...


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima