Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Курс писања пословног плана у ОТИС-у

rss

20.11.2013.

Сваки други започети бизнис у Србији пропада у року од прве три године пословања, званичан је податак АПР-а. Чињеница је, такође, да се 50 % предузећа отвори без предходно урађеног пословног плана.

Курс писања пословног плана у ОТИС-у

Самостално покретање и успешно вођење посла тражи одређена знања, вештине и способности којима треба да располаже свако ко мисли да започне сопствени бизнис. Из тог разлога ОТИС Алексинац у сарадњи са предавачем из Београда позива на курс израде успешног пословног плана.

Ова врста обуке која се састоји из предавања и практичних вежби, намењена је како потпуним почетницима, тако и искусним руководиоцима. Програм обуке се састоји из 4 предавања праћених презентацијама и 4 вежбања од по сат ипо времена. Дакле, два пута недељно за период од месец дана. "За то време проћићемо са полазницима курса кроз све фазе израде пословног плана: од идеје, преко плана позиционирања, менажмент и маркетинг плана, до финансијског плана, а након сваког предавања добићете скрипте за обнову знања и шаблоне за израду плана по вашој мери. До сада је био случај да по завршетку курса полазници имају у рукама готов бизнис план свог предузећа потпуно бесплатно, а надам се да ћемо и овде то спровести једнако добро." објашњава Миљана Јовановић-Насковић, предавач у "Обукама и курсевима" која ће држати радионицу писања успешног пословног плана у Алексинцу од децембра.

Своју пословну идеју полазници проверавају на папиру и то их ништа неће коштати док би провера у пракси коштала много више но што би предвидели. Савлађивањем техника писања пословног  плана контролише се пут до успеха сваког предузећа, убеђују се финансијери и улагачи да подрже баш тај предлог и мотивишу се запослени али и сами руководиоци ако је потребно, планским описом бизниса.

"Пракса је показала да се обуке овог типа најбоље реализују са групом од 6 до 10 полазника, зато предлажем да се места резервишу на време, односно до краја новембра како бисмо стартовали што пре. Цена курса је прилагођена примањима у Алексинцу, наравно, и доста је нижа од цене, чак и промотивне, у Београду, па предлажем да суграђани искористе и ову погодност." одговара Миљана.

Миљана је завршила гимназију у Алексинцу, менаџмент мас-медија у Београду, а на мастер студијама у Нишу ускоро брани завршни рад. Радила је у продукцијској агенцији, издавачкој кући, бавила се новинарским послом на Интернету, радију и телевизији, радила анализу медијских садржаја у пресс цлиппинг агенцији. Међутим, најзначајније је то што је учествовала у писању преко 50 бизнис планова од којих су можда најзначајнији план Агенције за цивилно ваздухопловство или за хотел "Славија" у Београду. Као предавач ради хонорарно већ осам месеци у "Обукама и курсевима", а сада део свог знања и искуства поделиће са нашим суграђанима у просторијама ОТИС-а у центру града.

Резервишите своје место сваког радног преподнева у просторијама ОТИС-а у центру преко пута поште или на број 061/5710557

 

Коментара: 1


# ОТИС Ана Јовановић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Aca 20.11.2013.
  ponekada i najolji biznis plan nije dovoljan kada te drzava sabotira.
  pravi biznis plan sastavljaju ekonomisti i tu mora da bude iskazan koeficijen rentabilnosti, a do njega se dolazi kroz vise matematickih obrada.

  jednostavniji biznis plan sluzi samo kao instrukcija preduzetniku i to ukoliko zeli da se pridrzava toga.

  ali na kraju se pojavi drzava i sve sto ste zamislili pada u vodu...


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима