Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešno je završena akcija Dar za dečiji osmeh

rss

30.12.2019.

Uspešno je završena četvrta po redu akcija Omladinskog kluba Aleksinac. Za razliku od prethodnih godina kada je akcija realizovana u prostorijama OTISA Aleksinac, ove godine, zbog radova u glavnoj ulici, prikupljanje se vršilo u holu Doma kulture.

Uspešno je završena akcija Dar za dečiji osmeh

U toku trodnevne akcije prikupljena je garderoba, obuća, odeća, igračke i školski pribor. Sve prikupljenje donacije biće poklonjene mališanima iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Aleksinac, udruženju MNRL Aleksinac, OŠ “Smeh i Suza”, dok će se određen broj paketića deliti u okviru akcije Crvenog Krsta Aleksinac “Jedan paketić mnogo ljubavi”.

Za samo tri dana, prikupljeno je 130 paketa za mališane (80 mešovitih paketića i 50 slatkih paketića), kao i mnoštvo garderobe, obuće, školskog pribora i igračaka.

Na naše veliko zadovoljstvo, građani naše opštine prepoznali su važnost ove akcije i uzeli učešće u njoj. Pored samih građana koji su svojim nenovčanim donacijama pomogli akciju, ove godine "Dar za dečiji osmeh" podržale su i brojne državne institucije i nevladin sektor.

Veliku zahvalnost dugujemo učenicima Aleksinačke gimnazije, Tehničke škole "Prota Stevan Dimitrijević", Poljoprivredne škole "Šumatovac", OŠ "Ljupče Nikolić", OŠ "Vožd Karađorđe", PU "Lane" koje su dale svoj doprinos u vidu obezbeđivanja volontera koji su ispratili trodnevnu akciju i ručno izrađenih paketića koji će biti dodeljeni mališanima.

Takođe, zahvaljujemo se na sardnji Centru za kulturu i umetnost, Caritasu Aleksinac na ustupljenim prostorijama za odlaganje i klasifikaciju prikupljenog materijala, kao i saranicima na projektu "Your Job" Caritasa Aleksinac, koji su za mlade donirali deo školskog pribora. Pored toga, zahvaljujemo se i Samo Kajzer na slatkim paketićima kojima je i ove godine obradovao mališane iz socijalno ugroženih porodica. Veliko hvala svim nasim sugrađanima koji su se ove godine odazvali akciji a ujedno i poziv svima onima koji ove godine zbog obaveza nisu mogli da se priključe akciji da to urade naredne godine.

Celu akciji uz donacije ispratio je i gospodin Čedomir Rakić, potpredsednik opštine Aleksinac.

Izvor: Omladinski klub Aleksinac

Komentara: 0


# OTIS Čedomir Rakić Omladinski klub Aleksinac Dar za dečiji osmeh
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima