Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

HELP - potpisivanja ugovora sa tri kooperative

rss

09.04.2011. Izvor: opština Aleksinac

Nakon što je na adresu Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac stigla odluka Help-a o pružanju podrške kooperativama na području naše opštine, danas je u opštinskom zdanju organizovano potpisivanje ugovora sa tri kooperative u okviru projekta "Smenjenje siromaštva kroz podršku lokalnom održivom razvoju u južnoj Srbiji".

HELP - potpisivanja ugovora sa tri kooperative

Potpisivanju ugovora u sali Skupštine opštine Aleksinac prisustvovali su direktor Help-a, Timo Štegelman, predsednik opštine Ivan Dimić i predstavnici tri kooperative koji su dobili po 15 hiljada evra za nabavku opreme.

Naime, reč je o kooperativi jagodara iz Gredetina kojima će biti obezbeđena rashladna komora, o kooperativi proizvođača lekovitog bilja iz Donjeg Ljubeša za koju će se obezbediti mašina za pakovanje i preradu bilja i čajeva, i o kooperativi povrtara iz Bobovišta koja je konkurisala za nabavku plastenika.

Da podsetimo, ovo je projekat koji zajednički realizuju nemačka razvojna organizacija Help i aleksinačka lokalna samouprava.

Prema rečima predsednika opštine Ivana Dimića, ovo je početak ozbiljnije sekundarne poljoprivredne proizvodnje i prilika za nova radna mesta.

Komentara: 0


# predsednik opštine Ivan Dimić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima