Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dodela subvencija za zapošljavanje

rss

28.09.2016.

U petak, 30. septembra, sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine opštine Aleksinac biće održano svečano uručenje ugovora o dodeli subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Zavod za zapošljavanje, Foto Info-G

Tom prilikom, predstavnici Opštine Aleksinac i Nacionalne službe za zapošljavanje uručiće ugovore o dodeli subvencije u iznosu od 250.000 dinara privatnim poslodavcima sa teritorije naše opštine, izabranim na konkursu raspisanom krajem juna ove godine.

Zauzvrat, ovi poslodavci će zaposliti po jedno nezaposleno lice sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koje pripada kategoriji tzv. teže zapošljivih. Iako se subvencije isplaćuju poslodavcima u jednokratnom iznosu, njeni krajnji korisnici su nezaposlena lica koje se zapošljavaju kroz ovu meru.

Radi se o realizaciji jedne od mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2016. godinu, a koje zajedničkim sredstvima finansiraju i sprovode Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Aleksinac. Za realizaciju ove mere aktivne politike zapošljavanja iz budžeta Republike Srbije i budžeta Opštine Aleksinac izdvojeno je ukupno 9.000.000 dinara.

U skladu sa raspoloživim sredstvima, ove godine izabrano je 36 poslodavaca - korisnika subvencije, od ukupno njih 47 koliko se prijavilo na konkurs.

Nezaposlena lica iz kategorije teže zapošljivih, na koje se ova subvencija primenjuje su: mladi do 30 godina, stariji od 50 godina, viškovi zaposlenih, Cigani, osobe sa invaliditetom i radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći.

Komentara: 0


# opština zapošljavanje NSZ (tržište rada)
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}