Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Додела субвенција за запошљавање

rss

28.09.2016.

У петак, 30. септембра, са почетком у 11 сати, у сали Скупштине општине Алексинац биће одржано свечано уручење уговора о додели субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.

Завод за запошљавање, Фото Инфо-Г

Том приликом, представници Општине Алексинац и Националне службе за запошљавање уручиће уговоре о додели субвенције у износу од 250.000 динара приватним послодавцима са територије наше општине, изабраним на конкурсу расписаном крајем јуна ове године.

Заузврат, ови послодавци ће запослити по једно незапослено лице са евиденције Националне службе за запошљавање, које припада категорији тзв. теже запошљивих. Иако се субвенције исплаћују послодавцима у једнократном износу, њени крајњи корисници су незапослена лица које се запошљавају кроз ову меру.

Ради се о реализацији једне од мера активне политике запошљавања предвиђених Локалним акционим планом запошљавања за 2016. годину, а које заједничким средствима финансирају и спроводе Национална служба за запошљавање и Општина Алексинац. За реализацију ове мере активне политике запошљавања из буџета Републике Србије и буџета Општине Алексинац издвојено је укупно 9.000.000 динара.

У складу са расположивим средствима, ове године изабрано је 36 послодаваца - корисника субвенције, од укупно њих 47 колико се пријавило на конкурс.

Незапослена лица из категорије теже запошљивих, на које се ова субвенција примењује су: млади до 30 година, старији од 50 година, вишкови запослених, Цигани, особе са инвалидитетом и радно способни корисници новчане социјалне помоћи.


# општина запошљавање НСЗ (тржиште рада)
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима