Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Spas od visokih temperatura na plažama Bovanskog jezera

rss

08.07.2012. Izvor: Radio Aleksinac

Radovi na sređivanju plaža i prostora oko Bovanskog jezera su u punom jeku i prema rečima stručnog saradnika u Opštiskoj organizaciji za turizam i sport, Dragana Ristića, radovi ulaze u završnu fazu.

Spas od visokih temperatura na plažama Bovanskog jezera

Radnici su sredili sam teren jer je bilo dosta rastinja zbog obilnih kiša, a biće uređeni i mokri čvorovi i postavljeni kontejneri za odlaganje đubreta. Takođe, u planu je uređenje jednog dela plaže koji bi poslužio izletnicima za pravljenje roštilja.

Ristić navodi da će pomenuti prostor, ovih dana, biti uređen, kako zbog domaćih kupača, tako i zbog učesnika međunarodnog kampa “Bovan 2012”.

- Ovi radovi će otprilike ove nedelje biti finalizirani, a moram da napomenem i to da mi već sada vrišimo pripreme za jednu značajnu akciju, jer u avgustu mesecu imamo i internacionalni kamp mladih, tako da ćemo imati i goste iz inostranstva.

Po rečima našeg sagovornika, određeni pomak napravljen je i na polju parkiranja i prilaza jezeru, a nadležni pokušavaju da pronađu još neku adekvatnu lokaciju za ove namene. S druge strane, uređenje same plaže će u mnogome zavisiti i od JP „Srbijavode“ u čijoj se nadležnosti nalazi i Bovansko jezero.- rekao je Ristić.

Ristić podseća da je ovaj lokalitet zaštićen zbog zdrave vode za piće, a da mu prvenstvena namena nije turistička, pa je zato neophodno pribaviti dodatne dozvole kako bi se uređenje jezera privelo kraju i određeni objekti legalizovali.

 

video...

Komentara: 0


# Bovansko jezero
@ 

[ Dodaj komentar ]