Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Спас од високих температура на плажама Бованског језера

rss

08.07.2012. Извор: Радио Алексинац

Радови на сређивању плажа и простора око Бованског језера су у пуном јеку и према речима стручног сарадника у Општиској организацији за туризам и спорт, Драгана Ристића, радови улазе у завршну фазу.

Спас од високих температура на плажама Бованског језера

Радници су средили сам терен јер је било доста растиња због обилних киша, а биће уређени и мокри чворови и постављени контејнери за одлагање ђубрета. Такође, у плану је уређење једног дела плаже који би послужио излетницима за прављење роштиља.

Ристић наводи да ће поменути простор, ових дана, бити уређен, како због домаћих купача, тако и због учесника међународног кампа “Бован 2012”.

- Ови радови ће отприлике ове недеље бити финализирани, а морам да напоменем и то да ми већ сада вришимо припреме за једну значајну акцију, јер у августу месецу имамо и интернационални камп младих, тако да ћемо имати и госте из иностранства.

По речима нашег саговорника, одређени помак направљен је и на пољу паркирања и прилаза језеру, а надлежни покушавају да пронађу још неку адекватну локацију за ове намене. С друге стране, уређење саме плаже ће у многоме зависити и од ЈП „Србијаводе“ у чијој се надлежности налази и Бованско језеро.- рекао је Ристић.

Ристић подсећа да је овај локалитет заштићен због здраве воде за пиће, а да му првенствена намена није туристичка, па је зато неопходно прибавити додатне дозволе како би се уређење језера привело крају и одређени објекти легализовали.

 

Коментара: 0


# Бованско језеро
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима