Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Planinarski turizam kao nova turistička atrakcija Aleksinca i okoline

rss

03.03.2015. Radio Aleksinac

Poslednjeg dana Sajma turizma u Beogradu, u sklopu projekta “Nahranimo planetu” prezentaciju su imala udruženja žena iz Aleksinca, koja su posetiocima sajma poslužila hranu koje odanvo nema u velikim gradovima.

Planinarski turizam kao nova turistička atrakcija Aleksinca i okoline

Opštinska organizacija za turizam i sport (OTIS) ove godine nije imala svoj štand zbog štednje, ali su ipak, ističe direktorka Milena Maksimović, ostvareni vrlo važni kontakti, pre svega kada je reč o planinarskom turizmu. Turističkim organizacijama Beograda i Vojvodine podeljene su brošure sa brojnim lokalitetima u našoj blizini, pa u OTIS-u očekuju više posetilaca na Leskoviku i Malom Jastrepcu.

- Primetili smo da manje opštine i manje turističke organizacije, poput naše, nisu imale svoje štandove ove godine na sajmu, jer je to ipak jedan trošak koji smo svi gledali da u godini štednje izbegnemo. Naravno, promo materijale smo podelili svim turističkim agencijama većih centara Vojvodine, koji su i inače zainteresovani za dolazak u naš kraj, pogotovu kad je u pitanju turistička ponuda u Lipovcu i Adrovcu, a moram napomenuti i da smo na puno mesta sreli planinare koji vrlo rado i često posećuju naše krajeve, jer su Leskovik, pa i Mali Jastrebac izuzetno atraktivni, naročito za ljude iz ravničarskih krajeva.

Programi i maršrute biciklističkih i planinarskih staza kroz predele naše opštine postoje već nekoliko godina, a Opštinska organizacija za turizam i sport će ubuduće pokušati da ih kroz projekte prekogranične saradnje i realizuje. Prvi korak na tom putu je pronalaženje partnera, pre svega u zemljama okruženja, Bugaskoj i Makedoniji.

Komentara: 1


# OTIS Milena Maksimović planinari Leskovik Mali Jastrebac sajam
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+13) (-3)

    dikavac 03.03.2015.
    jabigi na ovija iz otis dao jedan sator i poslaja bigi navr leskovik i tam dasi sedu i da cekav turisti i tam dasi prodavav med i heklano i onuj kako se vika oralflejm kozmetiku


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima