Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Планинарски туризам као нова туристичка атракција Алексинца и околине

rss

03.03.2015. Радио Алексинац

Последњег дана Сајма туризма у Београду, у склопу пројекта “Нахранимо планету” презентацију су имала удружења жена из Алексинца, која су посетиоцима сајма послужила храну које оданво нема у великим градовима.

Планинарски туризам као нова туристичка атракција Алексинца и околине

Општинска организација за туризам и спорт (ОТИС) ове године није имала свој штанд због штедње, али су ипак, истиче директорка Милена Максимовић, остварени врло важни контакти, пре свега када је реч о планинарском туризму. Туристичким организацијама Београда и Војводине подељене су брошуре са бројним локалитетима у нашој близини, па у ОТИС-у очекују више посетилаца на Лесковику и Малом Јастрепцу.

- Приметили смо да мање општине и мање туристичке организације, попут наше, нису имале своје штандове ове године на сајму, јер је то ипак један трошак који смо сви гледали да у години штедње избегнемо. Наравно, промо материјале смо поделили свим туристичким агенцијама већих центара Војводине, који су и иначе заинтересовани за долазак у наш крај, поготову кад је у питању туристичка понуда у Липовцу и Адровцу, а морам напоменути и да смо на пуно места срели планинаре који врло радо и често посећују наше крајеве, јер су Лесковик, па и Мали Јастребац изузетно атрактивни, нарочито за људе из равничарских крајева.

Програми и маршруте бициклистичких и планинарских стаза кроз пределе наше општине постоје већ неколико година, а Општинска организација за туризам и спорт ће убудуће покушати да их кроз пројекте прекограничне сарадње и реализује. Први корак на том путу је проналажење партнера, пре свега у земљама окружења, Бугаској и Македонији.


# ОТИС Милена Максимовић планинари Лесковик Мали Јастребац сајам
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима