Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kraj Moravice održana tradicionalna priredba "Na Moravi vodenica stara"

rss

18.07.2013. Izvor: Radio Aleksinac

Održano takmičenje pevača amatera u okviru manifestacije "Na Moravi vodenica stara"

I čorba i druženje za prvo mesto

Kraj Moravice održana tradicionalna priredba

Održano takmičenje pevača amatera u okviru manifestacije "Na Moravi vodenica stara"

Najuspešniji pevač amater na 49. Manifestaciji „Na Moravi vodenica stara“, koja je završena sinoć na aleksinačkom „Taš“-u u konkurenciji od 9 takmičara pobedio je Dušan Jeremić iz Aleksinca.

Drugo mesto su podelili Jovana Petrović iz Krušja i Milan Stojanović iz Aleksinca, a treći je bio Igor Miljković, takođe iz Aleksinca. Žiri je sinoć specijalnu nagradu dodelio najmlađoj takmičarki Aleksandri Mladenović iz Niša.

Svoj sud sinoć je dala i prisutna publika, a po njihovom mišljenju najbolji nastup je imao Nikola Stojiljković iz Tešice.


I čorba i druženje za prvo mesto

Drugog dana tradicionalne manifestacije „Na Moravi vodenica stara“ na keju pored Moravice održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Na takmičenju je učestvovalo 15 ekipa.

Po oceni žirijija, koji su činili vlasnik radnje brze hrane „Hogar“ Zdravko Dašić, kuvar u penziji Jovica Živković i član Opštinskog veća opštine Aleksinac Miroljub Pavković, najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa „Kameni rudnik“ sa Aleksinačkog Rudnika, drugo mesto pripalo je aleksinačkoj ekipi „B-B“, a treći je bio Moravski Bujmir.

Iskusni ribolovci, koje su svoje kulinarsko umeće pretočili u ukusne riblje čorbe, slažu se da je najveća draž ovakvih manifestacija druženje, a posebno im znači kada publika pohvali njihove specijalitete.

- To je stvarno jedna lepa manifestacija na kojoj se ne sastaju ribolovci samo da bi svoje pecanje pretočili u lončić i skuvali tu riblju čorbu, već nam je zadovoljstvo da ljudi budu zadovoljni kada probaju čorbu i da kažu da li je dobra ili joj nedostaje neki sastojak ili začin. To je neko iskustvo za buduća takmičenja – sumira utiske za naš radio Mića Josić, koji je sa svojim prijateljem Srđanom Đorićem poneo titulu najboljeg kuvara ribljih čorbi u Aleksincu u 2013. godini.

 

Komentara: 0


# Miroljub Pavković Moravski Bujmir takmičenje na Moravi vodenica stara
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima