Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Крај Моравице одржана традиционална приредба "На Морави воденица стара"

rss

18.07.2013. Извор: Радио Алексинац

Одржано такмичење певача аматера у оквиру манифестације "На Морави воденица стара"

И чорба и дружење за прво место

Крај Моравице одржана традиционална приредба

Одржано такмичење певача аматера у оквиру манифестације "На Морави воденица стара"

Најуспешнији певач аматер на 49. Манифестацији „На Морави воденица стара“, која је завршена синоћ на алексиначком „Таш“-у у конкуренцији од 9 такмичара победио је Душан Јеремић из Алексинца.

Друго место су поделили Јована Петровић из Крушја и Милан Стојановић из Алексинца, а трећи је био Игор Миљковић, такође из Алексинца. Жири је синоћ специјалну награду доделио најмлађој такмичарки Александри Младеновић из Ниша.

Свој суд синоћ је дала и присутна публика, а по њиховом мишљењу најбољи наступ је имао Никола Стојиљковић из Тешице.


И чорба и дружење за прво место

Другог дана традиционалне манифестације „На Морави воденица стара“ на кеју поред Моравице одржано је и такмичење у кувању рибље чорбе. На такмичењу је учествовало 15 екипа.

По оцени жиријија, који су чинили власник радње брзе хране „Хогар“ Здравко Дашић, кувар у пензији Јовица Живковић и члан Општинског већа општине Алексинац Мирољуб Павковић, најбољу рибљу чорбу припремила је екипа „Камени рудник“ са Алексиначког Рудника, друго место припало је алексиначкој екипи „Б-Б“, а трећи је био Моравски Бујмир.

Искусни риболовци, које су своје кулинарско умеће преточили у укусне рибље чорбе, слажу се да је највећа драж оваквих манифестација дружење, а посебно им значи када публика похвали њихове специјалитете.

- То је стварно једна лепа манифестација на којој се не састају риболовци само да би своје пецање преточили у лончић и скували ту рибљу чорбу, већ нам је задовољство да људи буду задовољни када пробају чорбу и да кажу да ли је добра или јој недостаје неки састојак или зачин. То је неко искуство за будућа такмичења – сумира утиске за наш радио Мића Јосић, који је са својим пријатељем Срђаном Ђорићем понео титулу најбољег кувара рибљих чорби у Алексинцу у 2013. години.

 

Коментара: 0


# Мирољуб Павковић Моравски Бујмир такмичење на Морави воденица стара
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима