Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Omiljeni učitelj - Toplica Petrović

rss

28.01.2013. RTS

Učitelj Toplica Petrović iz škole "Ljupče Nikolić" u Aleksincu, jedan je od najomiljenih u gradu. Pre dve godine dobio je Svetosavsku nagradu Ministarstva prosvete, a njegovi učenici godinama postižu najbolje rezultate.

Omiljeni učitelj - Toplica Petrović

Odeljenje IV-2 učitelja Toplice Petrovića ponos je celog Aleksinca. Zato su imali čast da svečanu sednicu odeljenja povodom Svetog Save održe u sali Skupštine grada.

Na državnom konkursu "Menjam sebe menjam svet", koje su organizovali Ministarstvo prosvete i Agencija za borbu protiv korupcije, dva tročlana tima zauzela su 1. i 2. mesto.

Učenici ovog odeljenja najbolji su u matematici, na literarnim konkursima, a ovog meseca osvojili su prva tri mesta iz informatike.

Zbog toga je interesovanje roditelja za odeljenje učitelja Toplice ogromno. U ovoj generaciji je čak 31 đak.

"Samo zbog učitelja Tolice sam htela da moj sin bude baš njegov učenik. Uspela sam u tome i neizmerno sam srećna. Mislim da je ta baza koju deca dobijaju od učitelja veoma bitna za buduće odrastanje", kaže Snežana Živanović, roditelj.

Učitelj Toplica Petrović ovaj posao radi 27 godina i kaže da su i njegovi roditelji, ali i baka i deka bili učitelji. Sve aktivnosti odeljenja postavlja na sajt koji služi i za onlajn učenje.

"Svakako da mi je drago ukoliko roditelj želi da mi poveri ono što mu je najdraže, a to je njegovo dete. Ja se trudim da se nijednog trenutka ne pokaju i uveren sam da ćemo zajedno ostvariti željeni cilj", kaže učitelj.

Učitelj kaže da će mu na proleće teško pasti rastanak od ove sjajne genarcije, ali se već raduje novim prvacima koji stižu u septembru.

 

Komentara: 0


# Ministarstvo prosvete Agencija za borbu protiv korupcije Toplica Petrović sajt
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima