Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Омиљени учитељ - Топлица Петровић

rss

28.01.2013. РТС

Учитељ Топлица Петровић из школе "Љупче Николић" у Алексинцу, један је од најомиљених у граду. Пре две године добио је Светосавску награду Министарства просвете, а његови ученици годинама постижу најбоље резултате.

Омиљени учитељ - Топлица Петровић

Одељење IV-2 учитеља Топлице Петровића понос је целог Алексинца. Зато су имали част да свечану седницу одељења поводом Светог Саве одрже у сали Скупштине града.

На државном конкурсу "Мењам себе мењам свет", које су организовали Министарство просвете и Агенција за борбу против корупције, два трочлана тима заузела су 1. и 2. место.

Ученици овог одељења најбољи су у математици, на литерарним конкурсима, а овог месеца освојили су прва три места из информатике.

Због тога је интересовање родитеља за одељење учитеља Топлице огромно. У овој генерацији је чак 31 ђак.

"Само због учитеља Толице сам хтела да мој син буде баш његов ученик. Успела сам у томе и неизмерно сам срећна. Мислим да је та база коју деца добијају од учитеља веома битна за будуће одрастање", каже Снежана Живановић, родитељ.

Учитељ Топлица Петровић овај посао ради 27 година и каже да су и његови родитељи, али и бака и дека били учитељи. Све активности одељења поставља на сајт који служи и за онлајн учење.

"Свакако да ми је драго уколико родитељ жели да ми повери оно што му је најдраже, а то је његово дете. Ја се трудим да се ниједног тренутка не покају и уверен сам да ћемо заједно остварити жељени циљ", каже учитељ.

Учитељ каже да ће му на пролеће тешко пасти растанак од ове сјајне генарције, али се већ радује новим првацима који стижу у септембру.

 

Коментара: 0


# Министарство просвете Агенција за борбу против корупције Топлица Петровић сајт
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима