Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

I Slavoljub je čestitao Kusturici

rss

23.12.2012.

Jubilarni 50. „Najplemenitiji podvig“ okupio i junake iz minulih decenija. Ponosni što su deo armije plemenitih koju „Novosti“ okupljaju decenijama.

Među njima i jedan iz naše opštine.

Slavoljub Anđelinković

Došli su iz Skoplja, Čačka, Brestovika, dalekog Sidneja, iz Aleksinca, Plava, Rume..., da budu deo jubilarnog 50. „Najplemenitijeg podviga“. Najplemenitiji iz minulih decenija, stigli su izdaleka da se na svečanosti u Skupštini grada Beograda, poklone ovogodišnjim podvižnicima, kao što su to nekada drugi činili njima.

Među starim podvižnicima je i Slavoljub Anđelinković, iz Vitkovca kod Aleksinca, heroj iz 1984.

Slavoljub, junak sa pruge. Brži od voza! Samo zahvaljujući njegovoj pribranosti i hrabrosti, sigurne smrti spasene su tada dvoipogodišnje bliznakinje, Dragana i Danijela Jovanović.

Devojčice su se iskrale iz dvorišta i za tili čas obrele na pruzi. U susret im je dolazio brzi voz. Slavoljub je kao u magnovenju video decu. Seća se samo njih i pruge... Leteo je, kaže. Jednu devojčicu bacio je u stranu, s drugom u naručju pao pored pruge dok su pored njih tutnjali vagoni.

- Divno je što su nas „Novosti“ i dobrota okupile - kaže Slavoljub dok čestita ovogodišnjem laureatu Emiru Kusturici. - Mi smo danas velika porodica.#
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima