Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

И Славољуб је честитао Кустурици

rss

23.12.2012.

Јубиларни 50. „Најплеменитији подвиг“ окупио и јунаке из минулих деценија. Поносни што су део армије племенитих коју „Новости“ окупљају деценијама.

Међу њима и један из наше општине.

Славољуб Анђелинковић

Дошли су из Скопља, Чачка, Брестовика, далеког Сиднеја, из Алексинца, Плава, Руме..., да буду део јубиларног 50. „Најплеменитијег подвига“. Најплеменитији из минулих деценија, стигли су издалека да се на свечаности у Скупштини града Београда, поклоне овогодишњим подвижницима, као што су то некада други чинили њима.

Међу старим подвижницима је и Славољуб Анђелинковић, из Витковца код Алексинца, херој из 1984.

Славољуб, јунак са пруге. Бржи од воза! Само захваљујући његовој прибраности и храбрости, сигурне смрти спасене су тада двоипогодишње близнакиње, Драгана и Данијела Јовановић.

Девојчице су се искрале из дворишта и за тили час обреле на прузи. У сусрет им је долазио брзи воз. Славољуб је као у магновењу видео децу. Сећа се само њих и пруге... Летео је, каже. Једну девојчицу бацио је у страну, с другом у наручју пао поред пруге док су поред њих тутњали вагони.

- Дивно је што су нас „Новости“ и доброта окупиле - каже Славољуб док честита овогодишњем лауреату Емиру Кустурици. - Ми смо данас велика породица.#
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима