Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Завичајни музеј богатији за још један, вредан експонат

rss

06.09.2020. Алексинац.нет

Ових дана у Завичајном музеју у Алексинцу је постављен клавир који је припадао породици Олге Ивановић, нашој прослављеној глумици, најпознатијој по улози Снежане Николајевић у чувеној серији Позориште у кући.

Завичајни музеј богатији за још један, вредан експонат

Алексиначки Центар за културу откупио је клавир који припадао породици Олге Ивановић и он је сада изложен у Завичајном музеју. Клавир је израђен крајем 19. века.

Иначе, награда за најбољу глумицу на фестивалу Првоизведених Предсава у Алексинцу носи име по овој глумици. Олга је одрасла у предратном Алексинцу и аматерски се још у младости бавила глумом. 1940. уписала је студије медицине у Београду, које је морала да прекине због рата. Вратила се у Алексинац и радила у болници као нека врста помоћног лекара, а након ослобођења града у слободно време глумила је у аматерским представама.
У јесен 1945. враћа се у Београд на студије, али је пролаз на аудицији за Народно позориште одводи у другом животном правцу. На сцени је најзначајније домете остварила у златним данима Београдског драмског позоришта, као и у првим деценијама рада „Атељеа 212“.


# Центар за културу и уметност позориште фестивал Олга Ивановић Завичајни музеј Фестивал првоизведених представа
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима