Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Велики успех младог пијанисте Алексе Станковића

rss

09.04.2019. Проверена вест

Наш суграђанин Алекса Станковић, ученик четвртог разреда клавира ОМШ „Владимир Ђорђевић“ из Алексинца у класи наставнице Анђелке Димитријевић, освојио је прву награду на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије које је прошле недеље одржано у Београду.

Фото: Проверена вест

У категорији у којој је учествовало 89 такмичара, Алекса је освојио високу прву награду са 99.50 поена од могућих 100. Треба напоменути да Републичко такмичење спада у ред најзахтевнијих такмичења које карактерише веома строг начин оцењивања, као и велики број одлично припремљених кандидата у свим категоријама.

Такмичаре је оцењивао интернационални трочлани жири у следећем саставу: Светлана Косева - Бугарска, Мирјана Рајић - Немачка и Ненад Качар - Хрватска.

Алекса је пре два месеца освојио високу прву награду и на Међународном такмичењу “Даворин Јенко” у Београду, где је такође имао запажен наступ и све саме похвале.

Да је Алекса прави таленат говори и чињеница да је до сада освајао искључиво прве и специјалне награде, а на неколико такмичења одлуком жирија проглашаван је и за лауреата целог такмичења.


# награда Владимир Ђорђевић ОМШ Алекса Станковић Анђелка Димитријевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима