Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Десетогодишњи пијаниста из Алексинца осваја награде

rss

09.02.2019.

Алекса Станковић, ученик четвртог разреда ОМШ “Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу, у класи проф. Анђелке Димитријевић, освојио је прву награду на Интернационалном такмичењу “Даворин Јенко”, које је одржано у Београду од 1. до 5. фебруара 2019 године, и још једном на изванредан начин презентовао школу и град Алексинац.

Десетогодишњи пијаниста из Алексинца осваја награде

Алекса се такмичио у Јуниор Б категорији и освојио 98 од максималних 100 поена. У веома захтевној категорији, у којој је учествовало 37 такмичара из Србије, Естоније, Хрватске, Словеније, Бугарске, Румуније, Македоније и Црне Горе,  жири су чинили еминентни стручњаци из земље и иностранства, па је утолико ова награда значајнија, јер је освојена у заиста јакој конкуренцији. На завршној церемонији, након завшетка такмичења Алекси су додељени златна медаља и диплома. Треба напоменути да такмичење “Даворин Јенко” спада у ред најзахтевнијих такмичења које карактерише веома строг начин оцењивања, као и велики број одлично припремљених кандидата у свим категоријама.

Поред великог талента који поседује, Алекса има специфичан сценски наступ по којем се издваја од остале конкуренције на сваком такмичењу.

На крају треба истаћи да Алекса има десете година и да већ сада свира озбљан средњошклски програм, који је захтева пуно одрицања и свакодневно вежбање.

Што се тиче неких даљих планова овог младог пијанисте, већ за непуних два месеца очекује га Републичко такмичење у Београду као  и неколико концерата до краја године.

Извор: Проверена вест


# Владимир Ђорђевић ОМШ Алекса Станковић Анђелка Димитријевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима