Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алекса наставља са одличним резултатима

rss

06.02.2018.

Алекса Станковић, ученик трећег разреда ОМШ „Владимир Ђорђевић“ - Алексинац, учествовао је на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ које се одржава у Београду од 1. до 6. фебруара и освојио I награду са 97. 5 поена.

Алекса наставља са одличним резултатима

У веома захтевној категорији, у којој је учествовало 32 такмичара из Србије, Словеније, Бугарске, Румуније, Македоније и Црне Горе, Алекса је имаo запажен наступ с обзиром на то да су му сви чланови жирија аплаудирали. а потом и честитали на одличном извођењу.

Такмичење „Даворин Јенко“ спада у ред најзахтевнијих такмичења у Србији, које окупља велики број такмичара из земље и иностранства, док такмичаре оцењује жири састављен од еминентних професора и врхунских извођача.

Алекса је, иначе, ученик трећег разреда основне школе „Љупче Николић“, а поред свих обавеза које има у основној школи он свакодневно одлази на часове клавира, који су веома захтевни. Часови понекад трају по неколико сати, али, како он сам каже, те обавезе не падају му тешко, јер пуно воли свој инструмент и све то му причињава велико задовољство.


# Љупче Николић ОШ школе награда клавир Владимир Ђорђевић ОМШ Алекса Станковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима