Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Поп Ћира и поп Спира отварају ЗИП ФЕСТ

rss

20.05.2022.

Алексинац ће од сутра, па у наредних седам дана, бити престоница позоришта за децу.
Сутра се диже завеса петог Зипо феста, током кога ће малишани уживати у позоришним представама сваке вечери читавих седам дана, од 20. до 26. маја.

Поп Ћира и поп Спира отварају ЗИП ФЕСТ

Част да отвори овогодишњи фестивал има Позорише за децу Ниш са представом „Поп Ћира и поп Спира”, другог дана наступиће глумци Народног позоришта Ужице са представом „Тртица рајске птице”, а трећег дана ће малишани гледати представу „Пинокио” у извођењу глумаца Народног позоришта Лесковац.

Позориште лутака „Пинокио” Београд играће „Бајку о зачараној лепотици”, Народно позориште „Тоша Јовановић” из Зрењанина „Дечак и месец”, а последња представа у такмичарском делу биће „Звонар Богородичине цркве” Народног позоришта Приштина.

Последњег дана фестивала, у част награђених, биће одиграна представа „Аладин”, домаћина, Градског позоришта „Театар 91”.

На билетарници Дома културе карте су већ недељу дана у продаји и тренутно могу да се купе комплети карата за свих седам представа, док ће појединачне карте бити у продају на сам дан. Иначе, цена појединачне карте је 100 динара по представи, а ко жели да погледа свих седам представа комплет карата може да набави за 500 динара.

 


# позориште Театар 91 представа фестивал Зимски позоришни фестивал за децу култура Тоша Јовановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима