Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Синиша Ковачевић поштом враћа награду Алексиначком фестивалу

rss

21.11.2018.

Драматург Синиша Ковачевић написао је на свом твитер налогу да „поштанским путем“ враћа награду за животно дело коју је добио пре неколико година од Алексиначког позоришног фестивала, а новинарка Н1 на твитер налогу преноси да публика враћа карте за фестивал, из чијег програма је скинута представа у којој глуми Сергеј Трифуновић.

Фото: ФоНет / Аутор: Драган Антонић

Пре неколико година добио сам награду за животно дело од Алексиначког позоришног фестивала. Није Сергеј Трифуновић неки нарочити глумац. Не треба им он, нисам потребан онда ни ја“, написао је Ковачевић.

Дакле, овим и поштанским путем враћам поменуту награду. Велики је то фестивал за тако мало животно дело“, поручио је Ковачевић.

Новинарска Н1 Гордана Бјелетић написала је на твитеру да је у Алексинцу на делу спонтани бојкот.

Враћају карте за фестивал из чијег програма је скинута представа у којој глуми Сергеј Трифуновић“, написала је она.

Сви портали су јуче пренели вест да је два дана пред Фестивал представа „Утопљена душа“, у којој једну од главних улога игра Сергеј Трифуновић, избачена је са репертоара.

Из Београдског драмског позоришта, чија је представа „замењена“, кажу да су тако захтевали организатори, а председник фестивалског одбора Грујица Вељковић тврди да није реч о забрани, већ да је тако одлучено да не би било „евентуалног сукоба интереса“, јер је Трифуновићев отац уметнички директор фестивала, пишу Јужне вести.

Извор: Данас


# Алексинац Грујица Вељковић фестивал Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић Јужне вести Синиша Ковачевић
@WhistlerDick @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима