Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представа Звездара театра претпремијерно у Алексинцу

rss

08.02.2013. Извор: Алексиначке новости

Захваљујући сарадњи алексиначког Центра за културу и уметност и београдског Звездара театара позоришна публика у Алексинцу ће бити у прилици да пре београдске види нову представу по тексту Милоша Радовића "Чорба од канаринаца".

Представа Звездара театра претпремијерно у Алексинцу

Представу је режирала Сташа Копривица, а претпремијера у Алексинцу биће одиграна 14. фебруара док ће премијера у Звездара театру бити приређена неколико дана касније.

У представи играју Мина Лазаревић и добитник награде за глумачко оставарење на Фестивалу праизведби Љубомир Бандовић.

"Чорба од канаринца" је нежна, комична, али и сурова прича о браку, приручник за оне који размишљају о уласку у брак и огледало оних који су већ у њему.

Универзитетски професор, Михаило Медовић у зрелим годинама одлучује се на улазак у брак са Јеленом, својом петнаест година млађом вереницом.

Хвата га паничан страх од промена које ће уследити ступањем у брак, па заједно решавају да брак испробају у последњих пет минута који су им преостали до потписивања брачног уговора.

Тако пролазе кроз све фазе брачног живота, од прве брачне ноћи, преко развода до поновног сусрета.

Иначе, представе рађене по овом тексту Милоша Радовића су позоришни хитови у свих државама у којима су до сада постављане од Канаде до Русије.


# представа фестивал
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима