Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Предавање академика професора др Радета Биочанина у Крушевцу

rss

19.11.2017. Текст и фото: Божа Несврчанин

Академик Драгиша Марковић отворио је предавање Предавање академика проф. др Радета Биочанина и мр Мирсаде Бадић

Предавање академика професора др Радета Биочанина у Крушевцу

Предавање академика проф. др Радета Биочанина и мр Мирсаде Бадић на тему "Еколошки менаџмент и кризно комуницирање у ванредним ситуацијама" у крушевачком позоришту 16.11.2017. отворио је, својом песмом "Еколошка химна" из књиге "Бука је страшнија од звука" која ускоро излази из штампе, академик Драгиша Марковић.

Ово је још једна химна овог плодног ствараоца-књижевника Марковића, која је компонована и коју треба да изводи соло певач или хор. Ноте је написао професор музике житковачке основне школе, професор Петковић.

Веза и сарадња ова два академика није од јуче, због чега је академик Биочанин као стручњак за еколошку безбедност написао рецензију за поменуту књигу академика Марковића.

Академик Биочанин је као пуковник ЈНА и спортиста учествовао у манифестацији фудбалских ветерана Југославије "80 година Солунског фронта", коју је организовала Репрезентација фудбалских ветерана, која и данас ради на територији СО Алексинац, која је на пут ка Солуну кренула баш из Алексинца.

Скуп су поздравили и представници Друштва српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковцу, у оснивању, која планира сарадњу са академиком Биочанином, у области заштити човечије средине и производњи здраве органске хране у синергији са економском одрживошћу овог дела плодног Поморавља.

Предавање је организовала Подружница пензионера "Цар Лазар" Крушевац, а посетиоци су били ученици хемијске школе Крушевац, спортисти, војни и цивилни пензионери, грађани и др.


# Крушевац Драгиша Марковић књижевност Божа Марковић - Несврћанин школе СО Алексинац Радомир Биочанин
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима