Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

По мишљењу жирија представа "Балава" је победник осмог ПИП-а

rss

28.11.2019. Алексинац.нет

Победник овогодишњег Фестивала првоизведених представа је "Балава" која је на алексиначкој сцени изведена у копродукцији „БеоАрт 2015” из Београда и фондације „Хартефакт”.

По мишљењу жирија представа "Балава" је победник осмог ПИП-а

Стручни жири осмог Фестивала првоизведених представа у саставу: Миливоје Млађеновић, театролог и драмски писац, као председник, и чланови Горан Ибрајтер, књижевник и театролог, и Слободан Савић, позоришни критичар, донели су одлуку да се награда за најбољи драмски текст додели Дуњи Матић за текст у представи „Балава”.

Комад „Негри или љубов ко сочеловеком својим” којi је настаo по тексту Јоакима Вујића добио је награде за најбољу представу и најбољу режију која је припала Анђелки Николић.

Награда за најбољу глумицу, која носи назив „Олга Ивановић”, додељена је Јовани Беловић за улогу Мале у представи „Балава”, а најбољи глумац је Љубиша Савановић за улогу Драга Ћука у представи „Наши дани”.

Награда „Душан Дука Јовановић”, која се додељује најбољој младој глумици, припала је Маји Јовановић за улогу Саше у представи „Наши преци, једите са нама”.


# Центар за културу и уметност фестивал Олга Ивановић Душан Дука Јовановић Фестивал првоизведених представа Миливоје Млађеновић Горан Ибрајтер Слободан Савић
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима