Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Po mišljenju žirija predstava "Balava" je pobednik osmog PIP-a

rss

28.11.2019. Aleksinac.net

Pobednik ovogodišnjeg Festivala prvoizvedenih predstava je "Balava" koja je na aleksinačkoj sceni izvedena u koprodukciji „BeoArt 2015” iz Beograda i fondacije „Hartefakt”.

Po mišljenju žirija predstava "Balava" je pobednik osmog PIP-a

Stručni žiri osmog Festivala prvoizvedenih predstava u sastavu: Milivoje Mlađenović, teatrolog i dramski pisac, kao predsednik, i članovi Goran Ibrajter, književnik i teatrolog, i Slobodan Savić, pozorišni kritičar, doneli su odluku da se nagrada za najbolji dramski tekst dodeli Dunji Matić za tekst u predstavi „Balava”.

Komad „Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim” koji je nastao po tekstu Joakima Vujića dobio je nagrade za najbolju predstavu i najbolju režiju koja je pripala Anđelki Nikolić.

Nagrada za najbolju glumicu, koja nosi naziv „Olga Ivanović”, dodeljena je Jovani Belović za ulogu Male u predstavi „Balava”, a najbolji glumac je Ljubiša Savanović za ulogu Draga Ćuka u predstavi „Naši dani”.

Nagrada „Dušan Duka Jovanović”, koja se dodeljuje najboljoj mladoj glumici, pripala je Maji Jovanović za ulogu Saše u predstavi „Naši preci, jedite sa nama”.


# Centar za kulturu i umetnost festival Olga Ivanović Dušan Duka Jovanović Festival prvoizvedenih predstava Milivoje Mlađenović Goran Ibrajter Slobodan Savić
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima