Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана промоција књига Бранислава Јанковића

rss

18.07.2013.

Од аутора романа О вуковима и сенкама долази прича о греху и спасењу, земљи и небу, анђелима и демонима и свецу чије се име у Србији највише слави.

Одржана промоција књига Бранислава Јанковића

У четвртак у 19 ч у просторијама алексиначке библиотеке одржана је промоција књига "Сузе Светог Николе" и "О вуковима и сенкама" аутора Бранислава Јанковића. О књизи су на промоцији осима аутора, говорили публициста Војкан Поповић, новинар Весна Филиповић и Душан Остојић.

Бранислав Јанковић је рођен у зиму 1969. године у Нишу. Годинама се бави новинарством. У издању Лагуне објавио је роман О вуковима и сенкама (2011). Сузе Светог Николе је његов други роман.

„Јанковић у својим романима описује судбине прожете гресима и открива путеве искупљења, а највише душевне чистоте подарио је онима које у животу највише жигошу“, рекла је новинарка Весна Филиповић на промоцији у Алексинцу.

Књига „Сузе Светог Николе“ је прича о становницима села Студенац који су почетком XX века преживели велика душевна искушења. Роман је написан у форми дневника који је писао главни јунак Гмитар Милошевић а који чита Свети Никола деведесет година касније и присећа се догађаја које дневник описује.

Роман препун мистике и фантазма очувао је сегмент реалности у оној потребној количини да тег не претегне ни на једну страну. Та равнотежа апсурда и логике, мистичног и реалног, могућег и немогућег још један је од квалитета књиге. Јанковић описује свој народ беспоштедно праведно, без жеље за улепшавањем особина или идеолошког шминкања наших живота.


Од аутора романа О вуковима и сенкама.

Кад се греси нагомилају, пут ка искупљењу постаје неиздржив…

У рату против својих највећих страхова, један човек ће морати да напише књигу плача и храбрости. У борби за његову душу, Свети Никола ће морати да је прочита.

Негде у Србији, на међи два света, самује место звано Студенац. У њега се, након пловидбе бескрајним морима и крваве епопеје Првог светског рата, враћа Гмитар Милошевић, у инат кошмарима који га прогоне и упркос предсказању које казује да ће га тамо сачекати смрт. Баш на 22. мај, летњег Светог Николу, изнад Студенца ће се отворити врата неке друге стварности и неког другог времена. Оно што ће проћи кроз њих натераће и најхрабрије да задрхте од страха.

 

Коментара: 1


# Душан Остојић Војкан Поповић Весна Филиповић Бранислав Јанковић Свети Никола Вук Караџић библиотека
@zubarcina @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    vukan ostojic 18.07.2013.
    ja imam akcija ya nasu veselinku


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима