Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дани Гордане Брајовић у Алексинцу: Сјај младости

rss

28.04.2014. Д. Стојановић, Вечерње новости

Књижевна манифестација Дани дечје поезије и стваралаштва „Гордана Брајовић“, 17. по реду, која се традиционално одржава под медијским покровитељством „Вечерњих новости“

Дани Гордане Брајовић у Алексинцу: Сјај младости

КЊИЖЕВНА манифестација Дани дечје поезије и стваралаштва „Гордана Брајовић“, 17. по реду, која се традиционално одржава под медијским покровитељством „Вечерњих новости“, биће отворена у уторак у Алексинцу.

На почетку свечане академије у Центру за културу и уметност, заказане за 12 сати, представиће се Дечји хор ове установе, после чега ће председник општине Ненад Станковић отворити фестивал. Ученик шестог разреда ОШ „Дринка Павловић“ из Куршумлије, Лазар Савић, прочитаће песму фестивала „За Гордану“.

У наставку програма, председник жирија Слободан Станишић, уручиће традиционалну награду „Гордана Брајовић“, коју додељују „Вечерње новости“ за најбољу књигу за децу и омладину, која је ове године равноправно припала Раши Попову за збирку прича „Мокрински патуљци“, у издању „Пчелице“, и Тодету Николетићу за збирку песама „Не дирајте моје бубе“, у издању Народне библиотеке Зрењанин.

После краће музичке нумере, публици ће своје стихове казивати писци из најужег избора за поменуту награду: Драган Хамовић, Лидија Николић и Недељко Терзић, а затим ће уредник Миломир Краговић представити специјални Зборник награђених ученичких радова у издању „Вечерњих новости“.

Најузбудљивији и, по традицији, најрадоснији свакако ће бити други део програма када ће се уручити признања малишанима и младима од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе, који су послали радове на овогодишњи конкурс.

НАЈМЛАЂИ ПИСЦИ

ЗА најбољу књигу намењену деци и омладини, ове године је конкурисало 50 дела од 47 аутора. У конкуренцији најмлађих стваралаца стигло је 2.000 радова из пера 719 основаца и средњошколаца, из чак 158 школа, што јасно указује да српска књижевност може да рачуна на лепу перспективу и да овај фестивал, празник поезије и младости, из године у годину све више оправдава своје постојање.


# председник општине књижевност Гордана Брајовић Ненад Станковић фестивал Вечерње новости Миломир Краговић Слободан Станишић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима