Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба цртежа Владимира Јанковића у Нишу

rss

23.03.2015. Блиц

Изложба цртежа Владимира Јанковића биће отворена сутра у 19 часова у “ Салону 77” у нишкој Тврђави.

Јанковић је завршио Факултет ликовних уметности у Београду, а  сада је ванредни професоро на Факултету уметности у Нишу..

Самостално је излагао у Београду, Нишу, Новом Саду, Димитровграду,Чачку, Пироту, Крагујевцу, Алексинцу, Пироту, Соко Бањи, а колективно на преко две стотине изложби у земљи и свету

Добитник је  награде на IX изложби цртежа „Београд 87“ 1987. године и награде за сликарство „Пиво Караматијевић“ у Пљевљи 1991.године.

- После серије пејзажа у уљу који показују изванредно познавање основних закона ликовности у класичним, академскским оквирима , Владимир Јанковић се посвећује проучавању цртежа као медија који пружа увек нове, слободне и непосредне начине сликарског изражавања. Временом слободне, ишрафиране линије поставља у центар сопствених истраживања које попут густе мреже држе композицију у равнотежи . Прешавши сликарски пут од фигурације до асоцијативних пејзажа редукујући облике и масе до самих наговештаја полако изграђује властити препознатљив рукопис-наводи Радмила Костић, кустос Галерије савремене ликовне уметности у Нишу, која је организатор изложбе. 


# Владимир Јанковић Ниш изложба Радмила Костић УЛУС уметност сликарство
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима