Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

И треће вече ПИП-а обележио је Сергеј Трифуновић

rss

25.11.2018.

Чини се да је треће вечери седмог Фестивала првоизведених представа, који се ове године одржава под слоганом „Иза завесе светли свет“ већа представа била баш иза завесе, на прес конференцији у Центру за културу и уметност.

И треће вече ПИП-а обележио је Сергеј Трифуновић

Треће вече ПИП-а је заправо било друго такмичарско вече, а на сцени је гостовало Народно позориште из Београда са мјузиклом "Боливуд". Занимљива прича о малом граду у којем долази страни инвеститор и људима који се надају нечем бољем, звучи познато?

На жалост, због одлуке да се са Фестивала избаци представа "Утопљена душа" више се и не прича о самим изведбама распеваних глумаца већ о порукама које се чују са бине, али и ван ње. По заврштку представе Ученички парламент Алексиначке гимназије је прогласио Милоша Ђорђевића за глумца вечери. Онда се десио анти-преседан јер су глумци представе "Боливуд" решили да и сами доделе некоме награду. Награда, лауреат овог Фестивала, је додељена, погађате, Сергеју Трифуновићу, на опште одобравање пуне сале Центра за културу. Награду је примио његов отац Тома Трифуновић, који је сада већ бивши уметнички директор овог фестивала јер је поднео оставку на то место. Глумац Милош Ђорђевић је прочитао писмо Сергеја Трифуновића, које можете чути у клипу испод, у којем је споменуто и име Грујице Вељковића, који је био у публици, на шта је Тома Трифуновић додао „Име је погрешно, не зна Сергеј“.

На прес конференцији, после представе, након неколико новинарских питања и сам Грујица Вељковић је нашао за сходно да објасни глумцима шта се заправо десило. Разговор се претворио у расправу јер се Вељковић осетио прозваним и како каже морао је да реагује. Глумци су рекли да они нису имали намеру да никог прозивају већ су само прочитали писмо које је Сергеј написао, али да је њихова обавеза да стану на страну свог уваженог колеге. Дотакли су се и питања како је Сергеј и раније гостовао на ПИП-у, а тада то није био сукоб интереса. Када су глумци покушали да дају свој одговор, Грујица Вељковић је кренуо да напусти прес центар не желићи да саслуша њихове речи. Уз поруку да би своје речи требао да упути Сергеју Трифуновићу, а не њима, глумци Милош Ђорђевић и Павле Јеринић су прекинули прес конференцију јер како кажу нису дошли овде да неко виче на њих.

Како смо чули, скидање представе је одлучено гласањем, нама непознатих чланова од којих су само два били да се то не деси. Да ли је ово последње издање Фестивала првоизведених представа, је питање које се све чешће чује ових дана у Алексинцу.


# Грујица Вељковић позориште фестивал Фестивал првоизведених представа Сергеј Трифуновић Тома Трифуновић
@WhistlerDick @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима