Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Град Ниш скратио рок закупа Нишвил џез музеју

rss

25.05.2022. Нишвил Фестивал

После проблема са експонатима испред Џез Музеја у Тврђави, Нишвил се суочава и са поништавањем претходно донетог решења од 11.02.2022 о закупу градског простора за Џез Музеј на период од 2 године.

Град Ниш скратио рок закупа Нишвил џез музеју

Решењем о измени решења од 09.05.2022 рок закупа је скраћен на 1 годину!

Не улазећи у мотиве оваквог скраћења рока закупа, Нишвил сматра да је измена требала да гласи – уместо на 1, на 5 година закупа, јер толико дозвољавају законски акти Управе за имовину Града Ниша.

Једино са тако дугим временским роком могуће је дугорочно планирати рад музеја и урадити набавку скупих и ретких експоната попут трубе Луиса Армстронга, за коју би донаторски требало прикупити 100.000 долара!

Нишвил је до сада уложио доста новца за опремање музеја и обнову електро инсталација, али је потребно решити и грејање простора, а поготово је важно решити акутни проблем прокишњавања унутар музеја са бедема нишке Тврђаве.

Ово скраћивање рока закупа доводи Нишвил у дилему вреди ли угостити овог лета директора најчувенијег Џез музеја из New Orleans-a Grega Lambsoy-a, који овог августа долази да направи дугорочну поставку Нишвил Џез Музеја – јединог такве врсте у Србији, 


# џез Нишвил музеј
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима