Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Desetogodišnji pijanista iz Aleksinca osvaja nagrade

rss

09.02.2019.

Aleksa Stanković, učenik četvrtog razreda OMŠ “Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, u klasi prof. Anđelke Dimitrijević, osvojio je prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju “Davorin Jenko”, koje je održano u Beogradu od 1. do 5. februara 2019 godine, i još jednom na izvanredan način prezentovao školu i grad Aleksinac.

Desetogodišnji pijanista iz Aleksinca osvaja nagrade

Aleksa se takmičio u Junior B kategoriji i osvojio 98 od maksimalnih 100 poena. U veoma zahtevnoj kategoriji, u kojoj je učestvovalo 37 takmičara iz Srbije, Estonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Makedonije i Crne Gore,  žiri su činili eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva, pa je utoliko ova nagrada značajnija, jer je osvojena u zaista jakoj konkurenciji. Na završnoj ceremoniji, nakon zavšetka takmičenja Aleksi su dodeljeni zlatna medalja i diploma. Treba napomenuti da takmičenje “Davorin Jenko” spada u red najzahtevnijih takmičenja koje karakteriše veoma strog način ocenjivanja, kao i veliki broj odlično pripremljenih kandidata u svim kategorijama.

Pored velikog talenta koji poseduje, Aleksa ima specifičan scenski nastup po kojem se izdvaja od ostale konkurencije na svakom takmičenju.

Na kraju treba istaći da Aleksa ima desete godina i da već sada svira ozbljan srednjošklski program, koji je zahteva puno odricanja i svakodnevno vežbanje.

Što se tiče nekih daljih planova ovog mladog pijaniste, već za nepunih dva meseca očekuje ga Republičko takmičenje u Beogradu kao  i nekoliko koncerata do kraja godine.

Izvor: Proverena vest

Komentara: 0


# Vladimir Đorđević OMŠ Aleksa Stanković Anđelka Dimitrijević
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima