Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Андрија Јашаревић Лауреат на републичком такмичењу

rss

02.04.2017.

На Републичком такмичењу у Београду Андрија Јашаревић, ученик ОМШ "Владимир Ђорђевић" из Алексинца, је постао Лауреат, односно победник у својој првој категорији.

Андрија Јашаревић Лауреат на републичком такмичењу

Андрија је свирао три композиције уз клавирску сарадњу проф. Сање Павловић. Иначе, ученик је III разреда кларинета у класи проф. Драгана Живковића.

- Веома сам задовољан као његов наставник јер је Андрија поновио исти резултат од пре две године када је исто награђен Лауреатом, каже професор Живковић и додаје:

- Инострани жири, Хрват, Словенац и Немац су имали само речи похвале након Андријиног наступа, чак је од стране жирија било аплауза након завршетка друге композиције.

Средином маја музичка школа ће учествовати на Фестивалу Музичких и Балетских школа Србије, који ће се одржати средином маја у Зрењанину. Андрија ће наступити са још три ученика, који свирају разнородне инструменте. Жири ће појединачно оцењивати сваки наступ извођача, а збирна оцена ће рангирати саму школу. Прошле године сва 4 извођача су добила прве награде и школа је рангирана првом наградом.

- Очекујем да Андрија и на овом такмичењу да свој допринос и да школа понови прошлогодишњи успех, закључује професор Живковић.


# фестивал Владимир Ђорђевић ОМШ музичка школа Андрија Јашаревић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима