Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки аматери на фестивалу Миловојев штап и шешир

rss

22.01.2014. Радио Алексинац

Алексиначко аматерско позориште добило је позив организатора да са својом представом "Лажа и паралажа" учествује на фестивалу "Миливојев штап и шешир" у Пожаревцу.

Алексиначко аматерско позориште

Фестивал посвећен једном од највећих бардова српског глумишта Миливоју Живановићу биће организован у фебруару јубиларни 10. пут.

Представа "Лажа и паралажа", по тексту Јована Стерије Поповића и у режији Дуке Јовановића до сада је освојила три награде на фестивалима аматера, а поред гостовања у Пожаревцу у 2014. години очекује је и учешће на фестивалу „Гулини дани“ у Петровцу на Млави и на Јоакимовим данимау Крагујевцу, као и на међународном фестивалу у Видину.

Према речима управника Милоша Паовића, у овом позоришту за почетак марта спремају премијеру Стилских вежби Рејмона Кеноа, које ће одиграти млађи ансамбл, док ће на вечерњој сцени највероватније у априлу бити изведена Нушићева Кирија. Драматизацију и режију овог помало заборавњеног текста нашег великог комедиографа потписује Дука Јовановић, а премијера ће бити у оквиру обележавања годишњице његовог рођења.


# Милош Паовић Пожаревац ААП позориште фестивал
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима