Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Око 5000 посетилаца културних догађаја у Алексинцу у фебруару

rss

03.03.2015. Радио Алексинац

Центар за културу и уметност у Алексинцу је током фебруара организовао неколико културних догађаја који су привукли пажњу око 5000 Алексинчана и мештана околних градова.

Око 5000 посетилаца културних догађаја у Алексинцу у фебруару

Већ традиционално, највише пажње привукао је трећи Фестивал првоизведених представа, али су поред гостовања професионалних српских позоришта, љубитељи театра у фебруару могли да погледају и премијеру комедије Покондирена тиква, у извођењу глумаца Алексиначког аматерског позоришта, истиче за наш радио стручни сарадник у Центру за културу и уметност Милош Паовић.

- Ми смо у петак 27. фебруара поставили рекорд у некој новијој историји филмске продукције, тачније приказивања филмских пројекција у Алексинцу, јер смо имали чак 720 гледалаца у једном дану. Пре тога, две пројекције филма Горчило, јеси ли то дошао да ме видиш? погледало је око 450 људи. На фестивалу, током шест фестивалских вечери, представе је гледало око 2500 хиљаде људи, а на пет извођења Покондирене тикве било је око 1200 гледалаца.

Томе треба придодати и две репрезентативне и изузетно квалитетне ликовне изложбе Вима Зурнеа и Мартина Дуеа, као и изложбу фотографија са другог Фестивала првоизведених представа Марка Миладиновића, наглашава Паовић.

- Шта је допринело толикој посети? Квалитетан програм сигурно, а можда и мало другачији маркетиншки приступ. Иначе, интересовање за културне догађаје у Алексинцу је увек постојало, увек ће и постојати, ја се искрено надам, само је битно, не наћи неки мејнстрим који ће се свима свидети, већ наћи добар и квалитетан програм који ће привући што већи број гледалаца.

 


# Милош Паовић ААП фотографија Центар за културу и уметност позориште фестивал изложба Радио С Фестивал првоизведених представа
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима