Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački amateri na festivalu Milovojev štap i šešir

rss

22.01.2014. Radio Aleksinac

Aleksinačko amatersko pozorište dobilo je poziv organizatora da sa svojom predstavom "Laža i paralaža" učestvuje na festivalu "Milivojev štap i šešir" u Požarevcu.

Aleksinačko amatersko pozorište

Festival posvećen jednom od najvećih bardova srpskog glumišta Milivoju Živanoviću biće organizovan u februaru jubilarni 10. put.

Predstava "Laža i paralaža", po tekstu Jovana Sterije Popovića i u režiji Duke Jovanovića do sada je osvojila tri nagrade na festivalima amatera, a pored gostovanja u Požarevcu u 2014. godini očekuje je i učešće na festivalu „Gulini dani“ u Petrovcu na Mlavi i na Joakimovim danimau Kragujevcu, kao i na međunarodnom festivalu u Vidinu.

Prema rečima upravnika Miloša Paovića, u ovom pozorištu za početak marta spremaju premijeru Stilskih vežbi Rejmona Kenoa, koje će odigrati mlađi ansambl, dok će na večernjoj sceni najverovatnije u aprilu biti izvedena Nušićeva Kirija. Dramatizaciju i režiju ovog pomalo zaboravnjenog teksta našeg velikog komediografa potpisuje Duka Jovanović, a premijera će biti u okviru obeležavanja godišnjice njegovog rođenja.


# Miloš Paović Požarevac AAP pozorište festival
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima