Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стара новогодишња прича

rss

14.12.2015. Саша Марковић Гидра

Као и сваке године у Алексинцу стара прича. Нема новогодишњег дочека на градском тргу и тако већ дуги низ година.

Стара новогодишња прича

На ову ситуацију смо се скоро сви навикли, а видећемо да ли ће главна улица бити окићена адекватно новогодишњим празницима, или са полугорећим украсима и циркусним сијалицама. Предстојећу празничну ситуацију бар мало ће да поправе уређени градски излози у радњама који ће нас подсетити да ипак живимо у граду, ако је Алексинац уопште град.

Оно што се сигурно може приметити јесте да прослава Нове године Алексинчанима све теже пада. Беспарица, свакодневни проблеми, високи проценат незапослености, а и сама „мртва“ атмосфера градским улицама, довели су до тога да како кажу многи од нас „нема шта да се слави“.

То потврђују и овадашњи градски кафићи којих у главној улици има у позавидном броју. Ни један не организује прославу, ниједан не не нуди неку врсту забаве, а камоли да избаци понуду као некад за „најлуђу“ ноћ. Не тако давно су ови исти објекти још пре прославе Светог Николе, били испуњени резервацијама, а данас се све променило многи неће ни да раде за дочек 2016 год, а камоли да нешто организују.

Шетајући улицама, на рекламним плакатима сам видео да у појединим градским кафана, ипак, ће бити дочека Нове године. Цене се крећу од 2000 динара, па на горе у зависности шта се у понуди налази.

Зато драги моји суграђани изволте, ко воли нека изволи. Чини ми се да ће топла кућна породична атмосфера опет победити.

Значи треба да схватимо, градског дочека наравно неће бити, организованих прослава у кафићима неће бити, а можда неће бити ни Нове године, јер и у њој ће бити опет све постаром.

Петарде, прскалице, ватромете и остали арсенал наоружања у руке па „удрите“ по старој години, није била добра заслужила је то.

А што се тиче „Градских отаца“ топло им препоручујем да се прошетају на 25 км, од Алексинца у суседну општину Ражањ и виде како треба да се окити, улепша и дочара новогодишња атмосфера, па ће нам можда Нова година свратити у наш град. За то време ми ћемо да окитимо новогодишњу јелку, а дали ће нешто бити испод ње, то ћемо да питамо Деда мраза.
 


# прослава незапосленост Ражањ Нова година Саша Марковић Гидра Гидра Деда Мраз
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима